Konec emailových služeb

O konci emailových služeb už jsme minulý rok psali a v tomto krátkém článku bychom chtěli jen zopakovat již zveřejněné informace a postup, kterého se budeme držet. Konec emailů, stejně jako konec starého Roští je pro nás zavření jedné kapitoly, která se s naší firmou táhla od jejího začátku.

Důvodem ukončení emailových služeb jsou nároky na jejich provozování a malý zájem mezi zákazníky, kteří u nás platí za aplikace. Za emaily jsme nikdy nechtěli žádné peníze a brali jsme je jen jako vedlejší službu pro zákazníky, kteří u nás měli web. Z dat, která jsme za pět let nasbírali, jsme zjistili, že 26 % schránek u nás web nemá a přibližně 60 % zákazníků, kteří u nás mají web, u nás nemá žádnou emailovou schránku.

Chvíli jsme zvažovali, zda bychom emaily na Roští nezmodernizovali, ale investice do takového projektu a blížící se potřeba nového hardwaru, nás přesvědčily, že by to byl krok do neznáma a raději tu energii budeme věnovat hostingu aplikací, ve kterém můžeme, na rozdíl od emailů, nabídnout něco unikátního.

Doufáme tedy, že náš krok pochopíte. Vypnutí serveru přijde 31. května 2018, tedy za necelé čtyři měsíce. To by mělo být dostatek času na migraci pod jiného poskytovatele. Tři poskytovatele, se kterými máme zkušenosti, jsme vám vypsali v naši dokumentaci, společně s dalšími informacemi, které vám s migrací pomohou.

V následujícím seznamu najdete seznam událostí spojených s touto změnou. Některé už proběhly, jiné nás ještě čekají.

Co se týče odchozího emailového serveru, tak ten zůstane a jeho možnosti se rozšíří pro potřeby aplikací. O tom ještě zveřejníme informace později.