Novinky v uplynulém týdnu

Jak bylo slíbeno na Twitteru, o víkendu došlo k aktualizaci administrace. V té bylo provedeno několik zásadních změn v platebním systému a k nově vytvořeným aplikacím můžete nově přidat FTP účty dle potřeby.

Platební systém na Roští byl velmi benevolentní. Pokud vám začali docházet kredity, tak vám jednou za čas přišla notifikace o tom, že je máte doplnit a víceméně se nic nedělo. Našli se uživatelé, kteří nezaplatili a ty pak bylo nutné vypnout ručně. Občas to trvalo déle občas to bylo rychlé. Tento chaos chceme zkrotit, takže od minulého týdne vám chodí notifikace každý den, pokud máte kredit menší jak 10, tedy na nějakých 6 dní provozu jedné aplikace. Notifikace bude chodit každý den a s dvacátou notifikací budou vaše aplikace vypnuty a účet omezen. Po dalších 20 notifikacích pak budou ze serverů odstraněna všechna vaše data a váš účet vymazán.

Díky této změně budou podmínky mnohem více fér a systém bude pevný a nekompromisní. Navíc platby na účet už nejsou zpracovávány ručně, takže hned jak se peníze objeví na našem účtu, vám dorazí faktura. Budete mít zpětnou vazbu a nestane se, že bychom nějakou platbu přehlédli.

Co se týká plateb, tak na vás čeká ještě jedno vylepšení. Po odkliknutí nákupu kreditů, můžete zaplatit svým telefonem přes QR kód.

FTP účty

Na tuto vlastnost čekáte už dlouho. Od doby zavedení nové implementace hostingu aplikací po ní voláte a konečně ji máte. V info kartě aplikací můžete přidávat libovolný počet FTP účtů mířících i do podadresáře aplikace. Tuto funkci oceníte hlavně pokud spolupracujete na jedné aplikací ještě s dalšími lidmi. Zatím jsou FTP účty funkční na serveru Donkie, ale během dnešního dne (16.8.) budou fungovat i na Pandoře.

Výpadek

Poslední tři měsíce pracujeme na způsobu, kterým bychom zálohovaly celé obrazy našich virtuálních strojů. Postup, který jsme zvolili, není úplně efektivní a tak jsme se rozhodli o změnu. Bohužel tato změna vyžaduje výpadky jednotlivých serverů. Výpadky budou probíhat v sobotu a v neděli od 2:00 do 4:00. Pokud bychom celou akci nestihli, pokračovala by další týden ve stejných hodinách a dnech. Servery budou vesměs online, offline bude vždy jeden a délka výpadku bude záviset na velikosti serveru.