Nový člen týmu

Roští už bude mít krásné 4 roky, ale ještě než to oslavíme, máme pro vás příjemnou novinku. Do našeho týmu se přidal Martin “rbas” Voldřich. Pokud ho ještě neznáte, tak nejlepší cesta k němu je skrze kód. Bydlí v Praze, můžete ho občas potkat na srazu příznivců Pythonu a stejně jako já je zapálený do nových technologií. Pro pořádek uvedu, že Roští doposud fungovalo hlavně díky mě (Adam Štrauch) a mému bratrovi (Lukáš Grulich). Martinovi ruce oba vítáme a věřím, že je uvítáte i vy, naši uživatelé.

S příchodem Martina se změní několik věcí. Především se může stát, že ho potkáte na podpoře, když budete náhodou něco potřebovat. Je také schopen dostat se rychleji k serverům, kdyby se náhodou něco stalo. Nicméně to nejdůležitější je, že přinesl nějaké myšlenky, kolem kterých se vývoj Roští zase posune dál. Co tedy platilo včera už neplatí a bude platit zase něco nového. Pojďme se na to podívat bodově:

  • Hlavní stránka se trochu změní, nebude to moc, ale změní
  • Velkou změnou projde design administrace
  • Rozloučíme se s nějakými UX faily (správa e-mailů)
  • Přidáme možnost registrace domén
  • Vytvoříme šablony aplikací (WordPress, Drupal, Django CMS apod.)
  • Přesuneme aplikace do kontejnerů (vlastní prostředí/systém pro každou aplikaci)

Zatímco první body ocení pohodlní uživatelé a začátečníci, poslední bod si vychutnají hlavně uživatelé s hackerstvím v krvi. Základem bude technologie LXC, která nám umožní vám dát trochu volnější prostředí a i když to nebude úplně root, budete si moci vymýšlet mnohem větší šílenosti, než jste dělali doposud 🙂