Restart kontejnerů

Po víkendovém Hackathonu jsme narazili na jeden problém, kdy se některé kontejnery náhodně odmítly vytvořit a nebo spadly během restartu. Až dnes jsme přišli na to, v čem je problém. Může za to chyba nahlášená přibližně před 23 dny.

I když se jedná o chybu Docker daemona, musíme restartovat všechny kontejnery a uděláme to dnes v noci, mezi 1:00 a 2:00. Výpadek by měl být kratší než v neděli, protože nebudeme restartovat server. Vlastnost “Hot upgrades”, která by umožnila restartovat docker daemona bez vlivu na kontejnery, je v řešení v issue #2658 vytvořeném v roce 2013. Nedávno byl zveřejněn návrh, který má hlavu a patu a doufáme, že se ho vývojářům podaří implementovat.

Nesnažíme se z toho vymluvit a házet vinu kolem sebe. Chceme vás jen informovat o okolnostech, ve kterých se Roští nachází. Než budeme Docker aktualizovat příště, pokusíme se ho otestovat o trochu lépe a snad se podobným problémům vyhneme. Děkujeme za podporu a až se zítra vzbudíte, bude už Roští opravené a připravené na další výzvy.

Update: Do administrace jsme přidali informační hlášku, která vás upozorní, že něco není v pořádku. Nemusíte tak ztrácet čas s pokusy, ale rovnou nám napsat a problém vyřešíme. Hláška se objeví v info kartě a v parametrech, pokud není aplikace ve validním stavu minutu od vzniku kontejneru. Po vytvoření aplikace tedy stačí minutu počkat a po reloadu info stránky budete vědět, jak na tom jste.

rc_filtry1