Změna IP adres

Před půl rokem, společně s výměnnou serverů, jsme vyměnili i IP adresy. Naše služby už se na nových adresách usadily a nyní přišel čas na vás, na uživatele. Chceme vás poprosit, abyste si u svých domén změnili DNS záznamy tak, aby mířily nové adresy. Ty staré už od prosince nebudou dostupné. Podrobnosti byli rozeslány e-mailem uživatelům, kteří takové domény mají. Pro vás ostatní vkládáme přesné znění e-mailu také sem.

adresy_br0_deltora


Vážený uživateli hostingu Roští.cz,

naše služba roste každým dnem a po třech letech jsme se dostali do situace, kdy potřebujeme změnit IP adresy serverů. Na nových IP adresách už jedeme přibližně půl roku a na starých IP adresách se nachází jen proxy server, který posílá požadavky na správné místo. Tento proxy server a staré IP adresy přestanou na konci tohoto měsíce fungovat. Chceme vás proto poprosit, abyste si aktualizovali DNS záznamy svých domén.

Některá z vašich domén má aktuálně nastaveny DNS záznamy na:

A záznam: 87.236.194.121
AAAA záznam: 2a01:5f0:1022:1::1

Aby vše fungovalo i po datu 1.12.2013, změňte prosím DNS záznamy svých domén na:

A záznam: 89.187.152.40
AAAA záznam: 2a01:5f0:c001:125:3:0:a:1
MX záznam: mail.rosti.cz.

V případě, že vedete DNS záznamy na Roští, bude tato změna provedena automaticky v následujících dnech.

Chápeme, že se může jednat o nepříjemnost, ale snad misky vah vyrovná fakt, že nové adresy umožnily změnit infrastrukturu tak, aby byla odolnější vůči jevům, které nemůžeme ovlivnit.

Pokud máte nějaké dotazy, neváhejte nás kontaktovat, stačí odpovědět na tento e-mail nebo zavolat na telefonní číslo v patičce.


Tým Roští.cz | +420 777 636 388